لوبیا سفید فله امروز که به نام Phaseolus vulgaris L. نیز شناخته می شود یکی از گونه های حبوبات است که به طور گسترده در سراسر تانزانیا رشد و مصرف می شود. این گیاه یک ساله علفی است که به طور مستقل در میان آمریکای باستان و آند اهلی شده است.
گونههای مختلف لوبیا معمولی در سراسر جهان برای لوبیا خوراکیشان کشت میشوند که هم بهعنوان لوبیا خشک و هم بهعنوان لوبیا سبز محبوب هستند. برگ معمولی لوبیا گاهی به عنوان سبزی برگ و کاه آن برای علوفه استفاده می شود. از نظر گیاه شناسی، لوبیاهای معمولی به عنوان یک گروه دو لپه ای طبقه بندی می شوند.
لوبیاهای معمولی برای میلیون ها نفر در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه منابع نسبتاً کاملاً غنی از مواد مغذی، منابع ارزان قیمت پروتئین، اسید فولیک، فیبر غذایی، کربوهیدرات های پیچیده و مواد معدنی و ویتامین ها هستند.
لوبیاهای معمولی نیز به عنوان یکی از بهترین منابع غیر گوشتی آهن نامیده می شوند که 23 تا 30 درصد سطوح توصیه شده روزانه را از یک وعده تامین می کند.
خواص فیزیکی و مکانیکی غذاها در طراحی سیستمها، ماشینها و سازههای مناسب برای کاشت، برداشت، جابجایی و فرآوری محصولات کشاورزی، اگر ضروری نباشد، مهم هستند.
Phaseolus vulgaris L. یک گونه حبوبات محبوب است که نقش مهمی در رژیم غذایی انسان و در میان منابع پروتئین گیاهی به راحتی در دسترس دارد. با این حال، با وجود نقش مهم آن، کمبود اطلاعات در مورد خواص فیزیکی و مکانیکی لوبیاهای معمولی کشت شده در تانزانیا وجود دارد.
بنابراین هدف از این مطالعه بر تعیین تجربی خواص فیزیکی و مکانیکی برای ارقام Uyole-96، Kablanketi و Wanja، ارقام لوبیا معمولی رشد یافته در ارتفاعات جنوبی تانزانیا متمرکز بود. نتایج تجربی نشان داد که میانگین طول، عرض و ضخامت 19.96 میلیمتر، 8.97 میلیمتر و 7.6 میلیمتر در رطوبت 17.15 درصد بر اساس خشک (db.)، 13.92 درصد دسیبل، و 14.64 درصد دسیبل بود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.