سردخانه گوشت نگهداري گوشت قرمز (گاو، گوساله، گوسفند و بز): از ميان روشهاي گوناگون نگهداري مواد غذايي، در مورد گوشت، بيشتر از دماي پايين در سردخانه گوشت استفاده ميشود. روشهاي جديد سرد كردن به نام فوق سرد شامل پايين آوردن فوري و سريع دماي گوشت تا درجات نزديك نقطة انجماد و سپس نگهداري آن فقط كمي بالاتر از نقطه انجماد در سردخانه گوشت است. هرچه اين عمل سريعتر صورت گيرد، فرصت براي رشد ميكرو ارگانيسمهاي مزوفيل كمتر خواهد بود. دماي داخلي لاشه بلافاصله پس از كشتار حدود 38 درجه سانتيگراد است و به مقدار جزئي بعد از مرگ در اثر واكنشهاي شيميايي بيهوازي عضله، حدود 40 درجه سانتيگراد بالا ميرود كه گوشت بايد به سرعت سرد شود. در فرآيند سرد كردن، كه در سالنهاي پيش سردن كشتارگاهها و با استفاده از سرد كنندههاي مكانيكي سردخانه گوشت صورت ميگيرد، ضمن خارج شدن گرما از گوشت، تغييرات بعد از كشتار نيز اتفاق ميافتد. ميزان دما، رطوبت نسبي و سرعت جريان هوا براي نگهداري گوشت و آلايش خوراكي در كشورهاي گوناگون، متفاوت است و به نحوة كار تجهيزات سرد كننده و همچنين نظريات مهندسان تبريد سردخانه گوشت و كارشناسان گوشت بستگي دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.